понедељак, 22. април 2013.

Najzad proleće

Evo ga, tu je, dočekali smo ga. 


 Kako ste pregurali zimu? Što se mene tiče i nije bila preterano hladna, ali je ubedljivo bila najdosadnija do sad. Odužila se i malo-malo pa mi se učini, gotova je najzad, ali se ona na prevaru vrati. E sad, ja ne bih bila ja kad ne bih pronašla i bar nešto dobro u svemu tome. Zbog tog laganog prelaza izmedju zime i proleća i postepenog navikavanja na lepše i toplije vreme ne primećujem kod sebe nikakve znake prolećnog umora. Naprotiv, ništa mi nije teško (dobro, osim kuvanja, to baš nikako ne volim), tako da sam se ovih dana pokrenula i bacila na prolećno spremanje. Neću vam pričati o sredjivanju ostave, ormana, terase... dugo bi trajalo a ništa kreativno ne bih podelila sa vama. Ali prolećno spremanje podrazumeva i sredjivanje kreativnog kutka. I jako se radujem što ću svoj kreativni haos (a stvarno to jeste) opet preseliti u prostoriju u kojoj se preko zime nije moglo raditi a gde imam mnogo više mesta i za rad i za odlaganje svega što mi je za rad potrebno.
Polako započinjući to "preseljenje", shvatila sam da sam u skučenom prostoru gde sam preko zime radila sve što mi trenutno nije bilo potrebno samo gurala u nekakve kutijice koje su se tu našle a često i te kutijice u veće kutije, i da na kraju ne znam gde mi je šta kada mi zatreba a često zaboravim i da nešto uopšte imam.
I tako sam neke od pomenutih kutija (i njihove poklopce) iskoristila, opet za odlaganje materijala i alata ali na lepši i organizovaniji način.
 Na primer, želela sam da papirne trakice spakujem tako da se medjusobno ne mešaju već da svaka boja ima svoju pregradu. Za to mi je poslužila plitka kutija i njoj sličan poklopac.


A od nekog većeg parčeta kartona, čini mi se da je to bio poklopac kutije za picu (kod mene se ništa ne baca) sam napravila "harmoniku"...



 ... koja je kutiju pregradila na više posebnih odeljaka u koje sam zatim smestila različite nijanse papirnih trakica.


Tri puta ponovljene iste te radnje i nastadoše tri kutije sa pregradama, a vrlo brzo i četvrta koja se sad lagano popunjava novim bojama.


Zatim sam pomislila kako bi bilo lepo da neku veću kutiju takodje pregradim i u nju spakujem sve kviling ukrase koji još svoje mesto nisu našli ni na jednom radu. Uzela sam kutiju od dečijih autića i promenila joj način otvaranja, tako što sam po ivicama isekla njenu gornju stranu, ovu stranu gde su "prozorčići".


Onda sam od kartona napravila pregrade, slike će sve pojasniti, ja bih svojim pokušajem objašnjenja samo unela zabunu.



Pregrade sam napravila različitih dimenzija jer nisu ni svi ukrasi jednaki...


zatim sam sve to zalepila na kartonsku podlogu  i dobila sam nesto ovako.


Dubina kutije je dozvoljavala da napravim dva sprata ovakvih pregrada pa sam to i uradila.


Kao što vidite u medjuvremenu sam ukrasila spoljašnjost kutije, i sad su umesto autića došli cvetići i leptirići.


Sa pregradama to sve izgleda ovako...


... a kad se dodaju i kviling ukrasi koji su krivi za nastajanje ove kutije onda to izgleda ovako.


I jedan pogled unutra na moje blago. :-)


Još dve kutije (a možda i više) čekaju da dodju na red, smislila sam šta ću sa njima, nešto sam započela ali onda sam imala nešto bitnije da završim. O svemu tome, o još nekim recikliranim kutijama, jednom novom albumu i poklonu za jednu devojčicu u narednim postovima. Nadam se da će to biti uskoro ali mi lepo vreme ne dozvoljava da baš mnogo vremena provodim ispred računara.


Do novog posta sve vas puno pozdravlja,
Bojana Iza Duge







12 коментара:

  1. Bojana, ovo je divno! Blago tebi, kad ti je quilling dominantna kreativna tehnika. Ja svastarim, pa imam hiljade razlicitih materijala, a premali stan. Trenutno mi je sve u jednoj kutiji i dve kese, a zudim da sebi napravim svoj kreativni kutak, ili barem ovako organizujem materijal...

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Da, uglavnom se bavim quillingom ali u isto vreme imam zelju da se oprobam u mnogo cemu pa samo skupljam razne stvarcice, sva sreca pa ne zivim u stanu.
      Hvala ti, Sashkonela :-)

      Избриши
  2. Одговори
    1. Hvala ti, Tamara, sto redovno pratis moj rad i uvek ostavis neki lepi komentar.
      Pozdrav!!!

      Избриши
  3. Divno i kreativno si se dosjetila ne baciti kutiju i odlično ju iskoristiti...Niti ja ništa ne bacam....Morat ću jedan post što sve ne bacam i što onda radim...Možemo razmijeniti reciklirne ideje:)))

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala, Sonaj! Obavezno napravi taj post o recikliranju, svaka ideja mi je dobrodosla jer se velika kolicina kutija i jos po necega nakupila. Pomažiiii!!! :-)

      Избриши
  4. Savršeno si sredila svoj materijal za rad.
    Proleću se svi radujemo.
    Hvala za ovaj slatki glasić i lepu pesmu :)

    ОдговориИзбриши
  5. Hvala, Snezana, i drago mi je da ti se dopada pesma. :-)

    ОдговориИзбриши
  6. Svaka čast na strpljenju i preciznosti :) Odlično je ispalo!

    ОдговориИзбриши
  7. Ovo je predivno, čak su i kutije u koje spremaš svoj materijal pravi umjetnički rad,odlično, odmah dobijem volju da i ja nešto pospremam i sortiram...pozz!

    ОдговориИзбриши
  8. Hvala ti, Katarina. I samo napred sa pospremanjem, veruj mi da od kada sam sredila svoj kreativni haos mnogo mi je milije da krenem sa izradom nečeg novog.
    Pozdrav!

    ОдговориИзбриши

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...