недеља, 21. јул 2013.

Beležnica i blokčić za kolače

Tačno je prošlo mesec dana od prethodnog posta, neću objašnjavati zašto me nije bilo, jer i nema nekog posebnog razloga. Svaki dan sam na netu, bar na kratko, obilazim sve meni drage ili na neki način važne sajtove i blogove, ali na svoj blog ne mogu da se nakanim da dodjem i bar nešto napišem. Posledica toga je da sam više u mom kreativnom prostoru, pa su nastale neke nove stvarčice.
Sve više me oduševljava koričenje i sada sam potpuno okrenuta tome i time zaokupirana. Napravila sam tri kompleta koga čine beležnica i ukoričeni post-it blokčić, još dva kompleta su započeta.
Ovaj put ću prikazati samo komplet sa kojim želim da se prijavim na 14. izazov na blogu Izazovi i slatkiši, čija je tema "Kolačići".


Sveščica je formata A5, ima 80 strana, uglavnom belih, ali i par rozih i svetlo zelenih, u bojama koje odgovaraju bojama na korici, dok blokćić ima 100 listova a dimenzije su mu 13x8 cm.Korice sveske i post-it blokčića sam na isti način ukrasila, donji deo korice je ukrašen ružičastim platnom sa tri zelene zvezdice, a gornji belim hamerom, na koji su zalepljene roze i svetlo zelene prugice, izmedju njih je široka bela i uža svetlo zelena satenska traka.


Centralni, najbitniji detalj je kolačić napravljen od hamera opet u pomenutim bojama, po ivicama osenčen mastilom u odgovarajućoj boji i ukrašen cirkonima i zvezdicom.


Korice blokčića se mogu vezati mašnicom a ista satenska traka je iskorišćena i za graničnik u svesci.


Možda bi prava namena ovog kompleta bila da to bude sveska za recepte a blokče da posluži da se zapiše šta je potrebno od namirnica kada se krene u nabavku. Šta vi mislite?


Ideja da napravim komplet koga će sačinjavati sveščica/beležnica i blokčić se rodila kada sam odlučila da najzad napravim nešto i za sebe, a ja ovakve stvari obožavam. I tako je najpre nastao komplet u divnim ljubičastim tonovima, vrlo jednostavan ali meni prelep. Zainteresovani ste da ga vidite? :-)
U sledećem postu, uskoro, obećavam!
Do tad vas sve puno pozdravljam,
Bojana Iza Duge10 коментара:

 1. Divan poklon
  sviđaju mi se boje i kolačić izgleda njami
  pozdrav Tamara

  ОдговориИзбриши
 2. Super ideja i baš si ljepo ukrasila. Boje su predivne, roza je i moja najomilijena boja, a u kombinaciji sa zelenom izgleda stvarno ljepo.

  Drago mi je, da si ovaj kompletič izradila za sebe, jer treba svake toliko i sebe počastiti sa nečim ljepim. Vjerujem, da če se unutra pronači i slastni recepti za prave kolače ;-)

  Hvala ti što sodjeluješ na 14. izazovu na Izazovi i sladkiši.

  Pozdrav iz SLovenija, Katarina
  (članica ustvarjalnog tima Izazovi i sladkiši)

  ОдговориИзбриши
 3. Samo jedna rec Bojana: PREDIVNO! :)

  Mnogo mi se svidja set! Mislima da je ideja za svesku sa receptima odlicna. :)

  Hvala ti sto si ucestvovala u izazovu i srecno! :)

  Pozdrav
  Vanja

  PS. Jedva cekam da vidim ljubicasti set! :)

  ОдговориИзбриши
 4. Perfektno!!! Svaka čast!!! I ideja za recepte je odlična.

  Pozdrav

  ОдговориИзбриши
 5. Predivno, preslatko, zakon! Oduševljena sam ovim radom :))))

  ОдговориИзбриши
 6. Tako je lijepo...bilo bi mi čak žao pisati u njih :)ali ideja za recepte je odlična!

  ОдговориИзбриши
 7. Sama ideja za ovaj komplet je odlična, (ja bez spiska nikad ne krećem u kupovinu, tako sam navikla...), a za recepte uvek mora da ima neka sveščica :-) U svaki detalj je uloženo toliko truda, boje su predivne, zelena tračica za vezivanje mi se posebno dopada.
  Želim ti puno sreće na izazovu i još puno ovakvih kompleta da napraviš!

  ОдговориИзбриши
 8. sjano izgleda! moraću i ja da napravim još koji notes - znam kako su zarazni!
  zaista lepo i pedantno izgledaju, a boje su taako nežne! sve u svemu, baš si se ispraksala, a sad jedva čekam da vidim te nove! :D

  ОдговориИзбриши
 9. Prelepa ti je ova sveščica i post-it blokec! Stvarno si jo ljepo sredila i izabrala divne boje.
  Hvala ti što sudjeluješ u našem izazovu "Kolačići" :-))
  Sretno, Andreja

  ОдговориИзбриши
 10. Hvala vam svima, drago mi je da su ovakav utisak na vas ostavili sveščica i blokčić.

  ОдговориИзбриши

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...