четвртак, 5. јануар 2012.

Novogodišnji lampioni


Note su sa druge strane

Odavno sam u svoju "svesku ideja" pribeležila sledeće: novogodišnja čestitka...zelena podloga... lampioni radjeni TEA BAG FOLDING tehnikom... jarko crvene mašnice. Dok je početna zamisao stigla da se realizuje sve se lepo iskristalisalo u mojoj glavi pa je izrada tekla glatko tako da sam imala vremena da slikam gotovo korak po korak kako je čestitka nastajala. Izgleda da će ovo, na neki način, biti i moj prvi tutorijal.

Najpre izrada lampiona. Na zelenom hameru sam prvo olovkom iscrtala tri kruga da bih odredila raspored lampiona i njihovu veličinu. Da bih dobila lampion prečnika npr. 2 cm, bilo mi je potrebno osam krugova iste veličine. Njih sam pomoću šablona iscrtala na papiru na kom sam prethodno odštampala neku partituru, pazeći da svaki krug ima što više detalja, nota, linija, po koji violinski ključ... Zatim svaki krug treba presaviti na sledeći način. Najpre na pola, pa na četvrtinu a zatim jedan "ćošak" izvrnuti na gore.
Izrada lampiona





 Kada to uradite sa svih osam krugova, sada ih treba zalepiti. Lepak postaviti na mesto označeno crvenom tačkom i na to mesto zalepiti sledeći isavijani kružić, ponavljajte to dok ne zalepite svih osam i dobićete nešto ovako.


Nije bilo teško, zar ne? Idemo dalje. Zatim sam napravila još dva lampiona u drugim veličinama. Od mesta gde će biti lampioni sam zalepila tri crvene satenske trake do vrha, zatim sam postavila lampione na svoja mesta a iznad njih tri mašnice.
Ostao je još ovaj detalj na vrhu i na unutrašnjoj strani čestitke.

Talasastim makazama sam isekla trake od crvenog i belog papira, zalepila crvenu preko bele, pa opet pomoću šablona sa krugovima iscrtala tankim crnim flomasterom kružiće kao dodatni ukras.
 I eto, to je to.
Uh, moram priznati da mi je bilo napornije sve ovo napisati i objasniti nego izraditi čestitku :-)
A vi? Jeste nešto razumeli? :-))))))))






Нема коментара:

Постави коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...