петак, 8. јун 2012.

Možda propuštate nešto prelepo

Juče sam ponovo uzela u ruke svoje svešcice sa raznoraznim citatima ne bih li našla još koji prigodan za označivače koje ste videli u prethodnom postu.
I onda na jednoj stranici pročitam ovo:
"Učinite sebi uslugu dok idete kroz život. Usporite i odvojite vreme da stvarno GLEDATE. Odvojite trenutak da pogledate šta se oko vas dešava baš u ovom trenutku, upravo tu gde ste. Možda propuštate nešto prelepo."
I tu ja rešim da zastanem i pogledam, olovka mi je već bila u rukama, papir na kolenima, rešim i da pribeležim šta se to lepo oko mene dešava, ponešto sam kasnije i uslikala.

... Sedim na stepenicama ka ulazu u našu kuću. Šta sve vidim i čujem oko sebe? Deca se zanimaju crtajući kredama po stazi. "Pogledajte šta sam lepo nacrtao mome bati!", kaže Aleksa.


Naš mačak leži blizu mene, malo žmiri, malo i on posmatra klince i mrda ušima osluškujući vrapce. Jedan upravo stoji na kapiji i baš se raspevao, a svakog trenutka poneka ptica preleće iznad nas.
Mnogo cveća koje smo svi zajedno posadili, voćkice i jagode koje svi zajedno jedemo.


Svetlo plavo nebo gore...


...uredno pokošen travnjak dole (miris pokošene trave, jedan od mojih omiljenih), sve prošarano suncem...


...i izduženim senkama. (Sunce će uskoro zaći, obojiti nebo u narandžasto pa u ružičasto, još jedan divan trenutak današnjeg dana.)

Ulicom prolazi po koji automobil, uglavnom pešaci, ljudi na biciklama i mame sa bebama u kolicima. Još uvek je ovo miran kraj :-)
Nailazi i jedan naš mali drugar sa tatom, pa poziva moje klince na sladoled.
Razmišljam kako je njima lepo. Hej, pa ni nama nije tako loše. Samo kad se za trenutak zastane i POGLEDA oko sebe.

:-))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

5 коментара:

  1. Ne, ne...Uopće nam nije loše, ako samo malo bolje pogledamo sitnice koje nam uljepšavaju svakodnevicu: miris trave,cvrkut ptica, susjedi,djeca, nebo, sunce....Ima puno toga , samo treba na trenutak stati i duboko udahnuti:):):):)

    ОдговориИзбриши
  2. Baš tako, a često na te sitnice zaboravimo čekajući neke krupne stvari i događaje da nam upotpune život.

    ОдговориИзбриши
  3. Svi radovi su veoma lepi,a ovaj tekst i fotografije su za mene najjači utisak.Tako jednostavno, a tako istinito...Volim kad naiđem na ljude koji obraćaju pažnju i raduju se malim stvarima oko sebe.Verujem da to sigurno vodi i pravilnom vaspitanju dece.To je za mene sreća.Svaka čast,još jednom i veliki pozdrav.Sandra

    ОдговориИзбриши
  4. Hvala, Sandra, na svim divnim recima, posebno me je dirnulo tvoje misljenje da dobro vaspitavam svoju decu, to mi je najvaznije, i to je ono sto me najvise cini srecnom.
    Puno te pozdravljam i radujem se svakom tvom narednom komentaru.

    ОдговориИзбриши
  5. Deca osećaju kad su nam najvažnija.Moja su već poodrasla(22 i 16),ipak, ja se trudim da im svakodnevno pokažem koliko mi znače i ne ustručavam se da pokažem ljubav,na razne(nekad i šašave)načine.Toga nikad nije mnogo.
    Opet Duško Radović:Volite svoju decu i onda kada su kriva,jer će ih život kažnjavati čak i onda kada nisu...
    Takođe,moramo da brinemo o sebi i svom zdravlju da bismo još dugo bili za njih tu..Verujem da to dobro znaš,ali ja se trudim da meni drage osobe uvek malo podsetim na to.
    Samo napred sa takvim stavom.Sve najbolje i veliki pozdrav

    ОдговориИзбриши

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...