недеља, 10. јун 2012.

Vreme sladoleda = vreme recikliranja

Od kada su počele vrućine ne prodje dan a da mi se u rukama ne nadje par štapića od sladoleda i po koji poklopac od korneta, i samo je bilo pitanje vremena kada ću nešto rešiti da od njih napravim.



Ovakve označivače za knjige od štapića sam već negde u prolazu "snimila", verovatno na Pinterestu, nepresušnom izvoru inspiracije.
Prvo sam ih prefarbala pa prelakirala...


...i u vrhu zalepila poneki papirni cvetić. Naravno, u planu su mi i drugačiji ukrasi ali ove cvetiće sam već imala gotove pa su za početak oni pronašli mesto na štapićima.


Poklopčići su dobili drugačiju namenu. Za sad sam ukrasila jedan, probušila ga i napravila ogrlicu, ali mogao bi da bude i broš, mindjuše, a imam i neke ideje kako bih mogla da prikrijem malo više plastiku, jer pretpostavljam da će nekima biti smešno što je sve napravljeno na poklopcu korneta.




Ali, meni se dopada, meni je bitno da sam ponovo pronašla način da smanjim količinu smeća.
Drugi način bi bio da smanjim i broj pojedenih sladoleda ali to je već teže izvodljivo a i nije toliko zabavno. :-)))))))))))))

Pozdrav, uživajte u lepim danima, sladoledu i kreativnom radu.

3 коментара:

  1. Suuuper!!!Ova ideja sa štapićima me je posebno oduševila!!!!Ni u ludilu se toga ne bih sjetila!!!Svaka čast:):):)

    ОдговориИзбриши
  2. super ideja! osobito mi se sviđa lančić, i ne kuži se da je to poklopac od korneta, tako da...samo naprijed :)

    ОдговориИзбриши
  3. Hvala vam, drago mi je da vam se dopadaju ideje, sad me svi zatrpavaju stapicima, ne mogu da stignem da ih prefarbam i ukrasim. :-)

    ОдговориИзбриши

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...