среда, 6. јун 2012.

Označivači za knjigu sa citatima

Malo sam zapostavila blog, nisam sigurna iz kog razloga, mada mi više njih pada na pamet. Dok me nije bilo ovde uradila sam po koju novu stvar, ko je bio na facebook stranici Rukotvorine Iza Duge, video je već ove nove označivače za knjige sa citatima.
Na tu ideju sam došla kada sam poželela da mom bratu (jednom od moje rodjene braće :-*) poklonim označivač za knjigu, zapravo to mi je bila prilika da probam da napravim nešto i za muškarca, dakle da ne bude mnogo šareno i bez svih onih leptirića i cvetića kojima su moji radovi obično puni. Jako težak posao za mene i nisam sigurna da li sam uspela.


Mene boje jednostavno ponesu i ne mogu da ne dodam još neki veseli detalj. Htela sam prvo da to bude samo plavo-beli označivač. Vodjena tom morskom ili mornarskom kombinacijom boja prisetila sam se ovog citata: "Brodovi su najsigurniji u luci ali nisu za to pravljeni." Samim tim odlučila sam i da ukras na vrhu označivača bude brodić i kada sam ga napravila i zalepila nešto mi nije dalo mira i morala sam da dodam i žuto sunce i još dva galeba da upotpune sliku.



A onda da bi sve bilo u ravnoteži u donji suprotan ugao označivača sam zalepila još jedan brodić takodje žut.


Tek tad sam bila zadovoljna, barem označivačem ali ne i činjenicom da sam opet popustila i napravila nešto po svom ukusu, veselo i sa više boja. :-))

Da bih napravila još koji označivač sa citatom potražila sam svoje sveščice u koje sam još kao devojka zapisivala sve ono što mi se dopadne u nekoj knjizi (odavno to ne radim, jedva stižem i da uživam u nekoj knjizi). Probrala sam još nekoliko za neke buduće označivače, za sad su se samo još dva citata našla na nekom označivaču. Naravno, vrlo bitno mi je bilo da bar neki detalj iz citata, neka reč bude konkretan pojam koji ću moći da prikažem ukrasima od papira, kao već pominjani brodovi. Dopali su mi se i citati u kojima se pominju palme i planine. Uostalom, to ćete sve videti na slikama.



Ovaj sivi označivač koji sledi bi mogao da se pokloni nekom muškarcu, zar ne? Pa, ipak, verovatno ću morati na njemu nešto da menjam.


Dok je bio samo ideja u mojoj glavi bila sam baš zadovoljna što ću tako nešto napraviti, ali kada je sve to trebalo izvesti i zalepiti sve te kamenčiće moje oduševljenje je splasnulo i na kraju to nije bilo to što sam očekivala.

 Malo mi je "planina" pobegla na jednu stranu, silikon kojim sam lepila kamenčiće za podlogu je ipak bio previše uočljiv i još neki sitniji detalji su mi zasmetali. Tako da ću se do daljnjeg držati svojih papirića. :-))

Pozdrav svima, želim vam predivan ostatak dana.

4 коментара:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...